Františkovy Lázně: Byl přistižen při krádeži. Zdemoloval bezpečnostní bránu prodejny

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmatřicetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinů výtržnictví a poškození cizí věci.

dezinfekce

Obviněný měl v neděli 25. října letošního roku přijít po osmé hodině ranní do obchodního domu ve Františkových Lázních. Měl procházet prodejnou a po chvíli vzít z regálu nabíječku či holicí strojky, a ty uschovat do přinesené tašky. Následně měl projít přes pokladnu, aniž by za zboží zaplatil. Odcizené zboží si měl odložit před vstupem do obchodního domu a s prázdnou taškou se do něj vrátit. Do přinesené tašky měl tentokrát uschovat několik lahví alkoholu, uzeniny či čokoládu a znovu se bez zaplacení snažit prodejnu opustit. Tentokrát ovšem na odcizené věci zareagovala bezpečnostní brána určená k ochraně zboží, která spustila alarm, tím přivolala pracovníky prodejny a následně došlo k uzavření dveří z prodejny. Muž, který tak nemohl prodejnu opustit a neustále vulgárně nadával, měl poté ve vzteku bezpečnostní bránu poničit. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 11 tisíc korun.

Po příjezdu policejní hlídky byl sedmatřicetiletý muž, který se v minulosti krádeže již dopustil, zadržen a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Podrobil se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Oba testy vyšly s negativním výsledkem.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy