Dopravní podnik Karlovy Vary spustil dopravní portál

Na jedné webové stránce a v mobilní aplikaci jsou dostupné kompletní dopravní informace z Karlových Varů. Uživatelé zde najdou polohu autobusu, na který čekají, čas odjezdu z konkrétních zastávek, případné zpoždění na lince, ale také informace o hustotě dopravy, nehodách nebo omezení.

dezinfekce

Dopravní podnik Karlovy Vary přináší kompletní dopravní informace z Karlových Varů na jednom místě a online. Na webové adrese dopravniportal.dpkv.cz (a také v mobilní aplikaci) jsou k dispozici kompletní informace včetně interaktivního vyhledávání jízdních řádů. Pokud si návštěvník webu na titulní straně zvolí banner s autobusem a označením Dopravní informace, otevře se před ním mapa s následujícími informacemi:

Kde je můj autobus – zobrazí se aktuální poloha všech městských autobusů

Zastávkové sloupky – je možno vybrat si jakoukoliv zastávku MHD a sledovat na ní virtuální inteligentní zastávku s časy odjezdů jednotlivých linek, zpoždění na lince, nehodu atd.

Dále jsou v mapách vidět trasy jednotlivých denních, nočních a zvláštních linek MHD, ke kterým velmi brzy přibydou i meziměstské linky.

Záložka stav dopravy – znázorňuje dopravní zátěž, tedy hustotu dopravy na jednotlivých silnicích v Karlových Varech.

Záložka dopravní události – ukazuje na mapě aktuální uzavírky, nehody, dopravní omezení atd. 

Lázeňská oblast – grafické znázornění, kam je zapotřebí povolení k vjezdu, které je možno uhradit i prostřednictvím mobilní aplikace Moje DPKV.

Parkovací místa – znázornění všech parkovacích míst ve městě, tedy stání na parkovacích automatech či parkovištích, která jsou pod správou DPKV, včetně provozní doby, tarifu, kontaktních údajů. Na jaře budou zobrazovány i informace o volných místech na parkovištích.

Portál je dostupný na adrese dopravniportal.dpkv.cz a také v aplikaci pro mobilní telefony s operačním systémem Android. Pro platformu iOS bude aplikace dostupná během prvního čtvrtletí letošního roku.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024