Dopravní nehody na Sokolovsku

Dopravu na Sokolovsku komplikovalo během prvního prosincového dne hlavně první sněžení v nížinách a namrzlé pozemní komunikace. Policisté z dopravního inspektorátu, ale také policisté z obvodních oddělení, tak řešili několik dopravních nehod, které se naštěstí obešly bez vážných zranění.

dezinfekce

Narazil do stromu a poté sjel do potoka
Na silnici druhé třídy poblíž Sokolova pětadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda zřejmě při průjezdu prudké levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám a na zasněžené a namrzlé vozovce dostal smyk. Následně měl s vozidlem sjet mimo pozemní komunikaci, narazit do stromu a poté sjet ze svahu do Lobezského potoka, kde se měl automobil převrátit na bok. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění pětadvacetiletého řidiče, který byl převezen do nemocnice na vyšetření. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 400 tisíc korun.

S vozidlem narazil do svahu odvodňovacího příkopu
Zasněžená a namrzlá silnice druhé třídy poblíž Boučí na Sokolovsku zkomplikovala život také devětasedmdesátiletému řidiči osobního automobilu značky Seat. Také on zřejmě nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám a stavu vozovky a při odbočování měl vyjet mimo silnici a přední částí automobilu narazit do svahu odvodňovacího příkopu. Senior byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice. Škoda při této dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na částku 10 tisíc korun.

Nezvládl řízení a střetl se s protijedoucím vozidlem
V brzkých ranních hodinách došlo na silnici třetí třídy poblíž Oloví k dopravní nehodě dvou vozidel. K té mělo dojít tak, že dvacetiletý řidič osobního automobilu značky Seat, který jel ve směru od Boučí na Oloví, v pravotočivé zatáčce zřejmě nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám a namrzlé vozovce, dostal smyk a přejel do protisměru. Následně se měl střetnout s protijedoucím automobilem značky Renault, který byl po nárazu odražen mimo vozovku, kde narazil do svodidel. Při této dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 180 tisíc korun.


U všech řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem. Tyto nehody policisté vyřešili příkazem na místě, tedy uložením pokuty.

Prevence:
S blížící se zimou by policisté rádi řidiče upozornili, aby dbali zvýšené opatrnosti a svoji jízdu přizpůsobili aktuální situaci na komunikacích. Nejenom namrzlá vozovka může zkomplikovat řidičům jejich jízdu, ale i listí či mokrá silnice. Vždy je na místě přizpůsobit rychlost aktuálnímu stavu vozovky a dodržovat dostatečnou vzdálenost od vozidla jedoucího před vámi. V případě mlhy nezapomínejte vždy zapnout mlhová světla. Namrzlá silnice může pochopitelně potrápit řidiče kdekoli, kdykoli a na jakékoli silnici. Mezi riziková místa, která namrzají rychleji, se řadí mosty či silnice v blízkosti vody nebo v lesích. Vždy musíte rychlost jízdy přizpůsobit mimo jiné i povětrnostním podmínkám a smíte jet takovou rychlostí, abyste byli schopni zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou máte rozhled.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 02.12.2020 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy