Dolní Rychnov: Dva zubožení psi. Jeden skončil v útulku

Strážníci se vydali prověřit oznámení, že v Dolním Rychnově je na zahradě jednoho z domů zubožený pes. Hlídka na místě zjistila, že na zahradě se nachází dva psi.

dezinfekce

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Občas je jejich služba ale „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. Co například je zaměstnalo v září?

Prasata, kam se jen podíváš…

V tomto případě mají strážníci na mysli výhradně přemnoženou černou zvěř, která trápí obyvatele Sokolova v míře nebývalé. A není dne, kdy by strážníkům nebyl hlášen její pohyb v podstatě kdekoliv. Prasata se usadila dokonce pod Mostem lásky a v poslední době je, kdo ví proč, přitahuje i okolí finančního úřadu. Strážníci se snaží divočáky zahánět, jejich možnosti jsou ale značně omezené. Dobrou zprávou je, že se dal do pohybu plán pracovně nazvaný „Divočáci,“ který by měl udělat řádění čuníku ve městě přítrž.

Paní potkala potkana na balkoně

Obyvatelka Seifertovi ulice volala strážníkům, že na balkoně v mezipatře domu uvíznul v ochranné síti proti ptákům potkan. Hlídka městské policie potkana odchytila a převezla do Zverimexu. Snad se mu tam dobře daří.

Bezdomovec se pořezal o rozbitou lahev

V parku u tržnice si jeden z bezdomovců, kteří se zde pohybují, dost ošklivě pořezal ruku rozbitou lahví. Jak se mu to podařilo, kdo ví. Hlídka městské policie každopádně poskytla krvácejícímu první pomoc. Strážníci poraněnému okamžitě stáhli ruku nad ránou tlakovým obvazem, aby zabránili další ztrátě krve a zavolali záchrannou službu. Po příjezdu si lékař pořezaného převzal a záchranáři ho odvezli ho k dalšímu ošetření do nemocnice.

Někdo objímá stromy, jiný zase dopravní značky

Lidé jsou různí. Někdo čerpá energii objímáním stromů, jiný se zase rozhodl načerpat sílu z dopravních značek. Každopádně to dělal muž v noční košili, který se potuloval kolem obchodního domu Perla a ke značkám se tisknul. Alespoň to oznámil strážníkům telefonující občan. Hlídka tady už podivína nenašla, poté byl onen muž ještě viděn v blízkosti pošty a soudu.

Nekrmili psy, prý neměli peníze

Strážníci se vydali prověřit oznámení, že v Dolním Rychnově je na zahradě jednoho z domů zubožený pes. Hlídka na místě zjistila, že na zahradě se nachází dva psi. Jeden z nich byl přitom ve velmi špatném zdravotním stavu. Majitelka se přiznala, že jim dávají málo jíst, vzhledem k finančním příjmům. Na žádost majitelky psa a za asistence hlídky MP Sokolov byl pes následně předán do péče útulku na Vránově.

Vandalové poničili sprejem dveře kostela

Hlavní dveře do kostela svatého Jakuba někdo postříkal stříbrnou barvou. Podle sdělení správce byly dveře večer čisté, jsou dva roky staré a stály 120 000 korun. Na místo byla přivolána také hlídka PČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření. Co k tomu dodat, vandalové se už nezastaví před ničím.

Tísňové tlačítko opět pomáhalo

Pomocí tísňového tlačítka si přivolala pomoc obyvatelka bytu ve Švabinského ulici. Tělesně postižená žena v noci upadla a nemohla sama vstát. Strážníci ženě pomohli na nohy a zjistili, zda žena potřebuje lékařské ošetření. To naštěstí nebylo zapotřebí.

Soukromé ohňostroje jsou zakázané, ale…

Přestože odpalování soukromých a nepovolených ohňostrojů je ve městě zapovězeno, stále se najdou lidé, kteří to nerespektují. Na ohňostroj bouchající na Starém náměstí upozornil městskou policii telefonát. Před příjezdem na místo hlídka zjistila přes operátora kamerového systému, ve které části se ohňostroj odpaluje. Bylo zjištěno, že je to před barem Hamster's. Tam se k ohňostroji statečně nikdo nepřiznal. Bohužel, ani po zhlédnutí záznamu z kamerového systému nebylo patrné, kdo z přítomných ohňostroj odpálil.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy