Děti odcházející k pěstounům dostanou od kraje Krabičku do života

Novorozenci umisťovaní do náhradní rodinné péče budou od Karlovarského kraje dostávat takzvanou Krabičku do života. V krabici pro ně pěstouni najdou fotoknihu pro pořízení snímků miminek, sadu pro otisk nožičky či ručičky, flash disc k nahrání fotografií, ale i hračku, jídelní sadu a další potřebné drobnosti. Krabička má pomoci dětem uchovat i v budoucnu vzpomínky na rané dětství.

dezinfekce

„Rozhodli jsme se krabičku předat každé pěstounské rodině v našem kraji, jež nově převezme narozené miminko. Tyto děti, které neměly štěstí vstoupit do života s milujícími rodiči, by později asi už nezískaly žádnou památku na dobu prvních měsíců, kdy přišly na svět. Sada v „Krabičce do života“ může pomoci uchovat fotky nebo otisky a dítě má v pozdějším věku možnost se vrátit k období svého narození a mít nějakou vzpomínku třeba i pro své potomky,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Krabiček nechal kraj vyrobit 30 kusů, první z nich předal Petr Kubis ještě před Vánoci pěstounce malého Daniela, který žije v přechodné pěstounské péči v Chodově.

V kraji je celkem 18 tzv. pěstounů na přechodnou dobu, kteří zajišťují péči o dítě do doby, než se podaří vyřešit jeho budoucnost, a to buď návratem do biologické rodiny, nebo zprostředkováním dlouhodobé náhradní rodinné péče (pěstounská péče nebo osvojení). Krajský úřad má pro dlouhodobou náhradní rodinnou péči aktuálně v evidenci 267 dětí.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy