Den s Lázeňskými lesy Karlovy Vary

Zasadit strom, uklidit les, poznat jeho obyvatele i správce, opéct si špekáčky a zažít den v lese se vším všudy můžete v sobotu 27. června v rámci Dne s lázeňskými lesy. Součástí akce budou zážitkové programy „Zasaď si svůj strom“ a „Pomoz vyčistit les.“

dezinfekce

Připravena bude také ukázka lesní pedagogiky v oborách a naučných stezkách. Zdarma budou přístupné vybrané okruhy přírodního lanového centra. Oslava začátku letních prázdnin se uskuteční od 10 do 15 hodin v areálu Svatý Linhart. Vstup je zdarma.

Na nejmenší účastníky Dne s lázeňskými lesy čekají úkoly na naučné stezce oborou a siluetami zvířat. Budou poznávat paroží, lesní dřeviny a zvěř a zahrají si na lesního detektiva. Po splnění úkolů si vyslouží drobný dárek. Starší děti a dospělí se mohou na pár hodin proměnit v lesní dělníky a vyzkoušet si práci v lese. Na lesní pasece se mohou zapojit do úklidu klestu, který pomůže připravit půdu pro následnou výsadbu.

Kdo se chce podílet na výsadbě lesů, může si v lesní školce zasadit semínko lesních dřevin. O označený květináč bude v lesní školce postaráno až do podzimu, kdy si jeho majitel sazeničku přesadí do lesní školky a následně i na paseku.

Po vykonané práci bude pro účastníky programů připravena odměna – špekáčky na opékání od regionálního dodavatele. V galerii Svatý Linhart budou od 13 hodin k vidění fotografie Stanislava Wiesera, který výstavou oslaví svoje významné životní jubileum.

Den s lázeňskými lesy je úvodní akcí celoprázdninového programu Karlovarského kulturního léta, které je součástí kampaně Karlovy Vary – Město zážitků.


Zdroj: Helena Kyselá, tisková mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy