Dasnice: V obci řádil zloděj

V pátek dne 6. října 2017 došlo během brzkých ranních hodin v Dasnicích hned ke 4 případům krádeží. Ty měl na svědomí 28letý muž ze Sokolovska.

dezinfekce

Nejprve měl před rodinným domem přistoupit k odstavenému jízdnímu kolu, kterého se měl v úmyslu zmocnit. V tom mu však zabránil majitel kola, kterého vzbudil štěkot jeho psa. Muže okřiknul a ten z místa odešel. Při svém odchodu odcizil alespoň sekeru. Tu měl použít při další krádeži, kdy chtěl vniknout do místního stánku. Sekeru však zlomil a vniknout do stánku se mu nepodařilo. O chvíli později se už úspěšně vloupal do prodejny potravin, kde rozbil výlohu. Z prodejny odcizil různé zboží jako potraviny, drogistické zboží, alkohol a ruční nářadí. Odcizené věci vynosil ven a ukryl si je poblíž. Aby měl odcizené věci čím odvézt, odcizil u dalšího rodinného domu stavební kolečko.

Svým jednáním způsobil poškozeným škodu ve výši kolem 26 tisíc korun.

Osmadvacetiletý muž si od kriminalistů převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, kdy byl obviněn ze spáchání pokračujících přečinů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl za přečin krádež v posledních třech letech již odsouzen. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy