Další krajské technické školy navážou užší spolupráci se SUAS GROUP

Nabídku spolupráce jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu, společnosti Sokolovská uhelná a její sesterské firmy SUAS GROUP, využijí další krajské technické školy. Kromě ISŠTE Sokolov se tak do společných aktivit zapojí Střední průmyslová škola Ostrov, Střední odborná škola stavební Karlovy Vary a Integrovaná střední škola v Chebu.

dezinfekce

Vedení škol se v uplynulém období setkalo s představiteli firmy, kteří se seznámili s nabídkou oborů i možnostmi celoživotního vzdělávání, které řada krajských škol má ve svém portfoliu.

„Během setkání obou stran se potvrdily formy možné spolupráce s ohledem na využití potenciálu našich škol. Společnost potvrdila, že současnou oborovou strukturu není třeba měnit, ani zavádět další nové obory. Ředitelům škol představili zástupci Sokolovské uhelné možnosti individuálních i skupinových praxí, exkurzí v provozech. Žáci by navštěvovali jednotlivé firemní divize, do výuky by naopak zavítali odborníci z praxe,“ popsal krajský radní Jindřich Čermák.

Krajské technické školy navíc mají kapacity i v oblasti celoživotního vzdělávání, mohou provádět rekvalifikace, nabídnout zkrácené studium pro lidi, kteří potřebují najít uplatnění v jiném oboru.

„Stejné možnosti spolupracovat se školami mohou využít i další zaměstnavatelé, řada z nich dlouhodobě a úspěšně udržuje s některými školami úzké kontakty. Je to přínosné pro firmy i pro studenty,“ uzavřel Jindřich Čermák.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy