Čtyři města z našeho regionu se ucházejí o titul Historické město 2020

Z krajského kola, ve kterém se utkají Horní Slavkov, Cheb, Karlovy Vary a Žlutice, vzejde finalista pro celostátní kolo. Krajská hodnotící komise, v níž zasednou pracovníci památkového ústavu v Lokti, zástupci Ministerstva pro místní rozvoj a Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, rozhodne o postupujícím do konce měsíce ledna.

dezinfekce

Kromě postupu do celostátního kola soutěže získá vítěz pamětní list a finanční odměnu. Titul Historické město roku se uděluje jako ocenění za nejlepší přípravu a realizaci v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón.

„Jsem velmi ráda, že se města našeho kraje do soutěže přihlásila. Jsem přesvědčená o tom, že rozhodně mají co nabídnout a pevně věřím v jejich úspěch. Zároveň si myslím, že by se mělo do soutěže zapojit více měst, k čemuž se je budeme snažit v následujících ročnících motivovat,“ uvedla Krajská radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková, která byla dlouhodobě garantem a předsedkyní sekce Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska

Vítěz celostátního kola soutěže bude slavnostně vyhlášen u příležitosti Mezinárodního dne památek a historických sídel v dubnu 2021.

Přehled přihlášených měst a informace o nich je možné dohledat zde.


zdroj: fb Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 07.01.2021 19:00




0 +
 

Hlavní zprávy