Chystáte se na hory? Nezapomeňte výbavu

Policisté Karlovarského kraje by rádi varovali návštěvníky hor před hrozícím nebezpečím, neboť i zde jim hrozí určitá rizika. Před jízdou do horských oblastí si nejprve zjistěte povětrnostní podmínky v dané oblasti.

dezinfekce

Mnoho horských oblastí a jednotlivých měst má již na svých internetových portálech aktuální meteorologické zprávy případně web kamery přímo z dané oblasti. Pokud na horách panuje nepříznivé počasí, raději vůbec nevyjíždějte.

Trasu výletu si vždy naplánujte a případně mějte i náhradní variantu. V krásném počasí se může stát, že oblast bude již přeplněna turisty a nebude zde možné ani zaparkovat.

Do hor se však nevydávejte bez kvalitní zimní výbavy vašeho vozidla. Což znamená povinné zimní obutí, řetězy, případně lopatu na vyproštění vozidla. Auto mějte vždy dostatečně natankované. V případě, že někde uvíznete, si můžete alespoň přitopit, než pro Vás dorazí pomoc.

Při pohybu na horách se držte vyznačených tras a dodržujte řádně místní dopravní značení v dané oblasti.  Vždy u sebe mějte mobilní telefon, abyste si v případě potřeby mohli zavolat pomoc. I použití reflexních prvků je na horách důležité, neboť správný sportovec i turista se řídí pravidlem “Vidět a být viděn.“

V případě zimních sportů, používejte kvalitní vybavení určené pro jednotlivé sporty. Můžete tak předejít nepříjemnostem s výstrojí či nebezpečí úrazu. Při jízdě na lyžích či snowboardu mějte ochrannou přilbu, ochranu očí i páteře.

Vozidla parkujte jen na vyznačených místech. Své věci nenechávejte volně viditelné a své sportovní vybavení nenechávejte bez dozoru, abyste se nestali obětí krádeže. Věci odkládejte jen tam, kde je máte na dosah a na dohled či na zabezpečená a hlídaná místa provozovatele zařízení.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy