Chraňte sebe a své blízké proti chřipce

Onemocnění chřipkou je v České republice stále podceňováno, a to i přesto, že může mít pro nemocného fatální následky.

dezinfekce

Každý rok u nás zemře kvůli chřipce více než 2 tisíce osob. Velmi účinnou prevencí je očkování, na které je nyní ta nejvhodnější doba.

Nechte se očkovat včas, ideálně od září do listopadu, aby si tělo stihlo vytvořit protilátky ještě před nástupem každoroční chřipkové epidemie. Očkování zabrání onemocnění u zdravých dospělých osob až v 90 procentech a chráníte tím nejen sebe, ale i svou rodinu a všechny, s nimiž se setkáváte a pro něž by mohla být nákaza i ohrožením jejich života.

Očkování je hrazeno z prostředků veřejného zdravotního pojištění, a to osobám starším 65 let, lidem s vybranými zdravotními indikacemi a klientům umístěným v léčebnách dlouhodobé péče, v domovech pro seniory, pro osoby se zdravotním postižením nebo se zvláštním režimem.

V České republice je pro letošní sezónu k dispozici kromě dosud užívané trivalentní vakcíny i tetravalentní vakcína pro vyšší ochranu před chřipkou. Informujte se u svého praktického lékaře nebo v očkovacím centru. Podrobnosti naleznete také na internetových stránkách zde. 


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy