Chodov: Vyhrožoval sousedům i své matce

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinů omezování osobní svobody, poškození cizí věci, nebezpečného vyhrožování a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

dezinfekce

Na konci května letošního roku měl obviněný kolem 22. hodiny rušit noční klid v panelovém domě a následně vulgárně urážet a vyhrožovat své třicetileté sousedce. Po chvíli měl přistoupit k její bytové jednotce a vstupní dveře jí polít vodou smíchanou s hlínou a nedopalky. V tomto jednání měl pokračovat i v dalších dnech. Ženě měl opakovaně vulgárně nadávat a stejnou tekutinou jí polít zeď vedle vstupních dveří do bytu.

O pár dní později měl mít další spor, tentokrát s šestadvacetiletou sousedkou. Po hádce měl ve svém bytě dělat úmyslně hluk při manipulaci s nábytkem a u toho hlasitě vyhrožovat šestadvacetileté ženě.

Ve středu 23. června měl v nočních hodinách přijít do bytu své třiapadesátileté matky. Nejdříve jí měl vulgárně urážet, poté jí vyhrožovat a nakonec jí fyzicky napadnout. Přitom po třiapadesátileté ženě měl stále chtít, aby mu sdělila požadované, jinak jí znovu fyzicky napadne. Po chvíli jí měl ohrožovat nožem. Kromě toho si měl vzít její mobilní telefon, přečíst si zprávy a telefon nakonec poškodit hozením o zem. Ženě měl také několikrát zamezit dojít si na toaletu. Zhruba po třech hodinách měla ženu ze strachu o svůj život a zdraví začít křičet o pomoc. Osmadvacetiletý muž měl po chvilce z bytu utéct.

Po necelých pěti hodinách policisté obviněného vypátrali a zadrželi. Podrobil se orientačnímu testu na přítomnost alkoholu, který vyšel s pozitivním výsledkem 0,41 promile.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 04.07.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy