Chodov: Voda od příštího roku podraží

Obyvatelé Chodova si od příštího roku připlatí za vodu. Vodohospodáři už oznámili změnu cen na nadcházející období. „V roce 2022 se sazby vodného a stočného bez DPH na území Vodohospodářského sdružení obcí západních Čech zvýší o 6,9%,“ uvedlo v tiskové zprávě Vodohospodářského sdružení obcí západních Čech, kam patří také Chodov.

dezinfekce

Cena vody na území sdružení je dvousložková. První část tvoří platba za skutečně odebrané množství vody, druhou pak paušální poplatek podle velikosti fakturačního vodoměru. Cena za odebraný (a odkanalizovaný) metr krychlový vody bude v roce 2022 celkem 79,46 Kč včetně DPH. Poplatek za nejmenší a nejčastěji používaný vodoměr bude 2 230 Kč za rok. K navýšení dojde i u ostatních poplatků za větší vodoměry.

„Vzhledem k současnému růstu cen energií, surovin i materiálů a s přihlédnutím k předpokládanému vývoji inflace v roce 2022 jsme museli přistoupit k navýšení vodného a stočného na území členských obcí sdružení, abychom udrželi dosavadní úroveň služeb a zajistili nezbytné investice do obnovy, modernizace a dostavby vodovodních a kanalizačních systémů. I přes toto zvýšení však naše cena v roce 2022 nadále zůstane hluboko pod celorepublikovým průměrem,“ vysvětlil Alexandr Žák, předseda sdružení.

„V předchozích dvou letech jsme se potýkali s výrazným poklesem spotřeby vody způsobeným pandemií covidu-19 a omezením ekonomické aktivity. Dnes je velmi obtížné odhadnout, jak se budou příjmy z vodného a stočného vyvíjet v příštím roce. Při investování se snažíme v co nejvyšší míře využívat dotačních titulů, k tomu však potřebujeme mít dostatek vlastních zdrojů na spolufinancování,“ doplnil Žák.


Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.12.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy