Chodov: Vloupali se do baru. Škoda 250 tisíc

Kriminalisté objasnili případ vloupání do provozovny baru v Chodově, ke kterému došlo v neděli dne 8. října 2017 v brzkých ranních hodinách. Nyní zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 26 a 28 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádež v jednočinném souběhu s přečinem poškození cizí věci spáchaný formou spolupachatelství.

dezinfekce

Po předchozí společné domluvě měli muži přistoupit ke dveřím provozovny baru. Jeden z nich měl hlídat a druhý vniknout dovnitř. Zde měl vypáčit trezor a odcizit z něj finanční hotovost ve výši přes 80 tisíc korun včetně osobních dokladů majitele baru. Dále měl vypáčit trezor, kde byly uloženy klíče od výherních automatů a následně za pomoci klíčů z téměř dvacítky automatů odcizit finanční hotovost v oznámené výši přes 120 tisíc korun. Při vloupání nezapomněl ani na cigarety a alkohol, které odcizil v hodnotě přes 11 tisíc korun.

Celkem tak byla způsobena škoda ve výši přes 250 tisíc korun. Mladší obviněný byl v posledních třech letech mimo jiné za přečin krádež potrestán okresním soudem.

V případě prokázání viny hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na pět let, jelikož svým jednáním způsobili větší škodu.


nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy