Chodov: Vánoční čas. Policisté varují nejen před kapsáři

S blížícím se vánočním časem by Vám chtěli policisté Karlovarského kraje přinést několik preventivních rad, abyste se nestali obětí protiprávního jednání, neboť i tato doba sebou nese určitá rizika.

dezinfekce

V místech s vysokou koncentrací osob, jako jsou vánoční trhy či přeplněné nákupní domy věnujte zvýšenou pozornost svým osobním věcem. Právě velké uskupení osob na jednom místě je pro kapsáře velkým lákadlem a místem snadného výdělku. Skutečnému kapsáři totiž stačí k odcizení vašich cenností jen několik málo okamžiků a chvilka Vaší nepozornosti. Mějte proto své osobní věci pod neustálým dohledem a finanční hotovost noste odděleně od dokladů a platebních karet.

Pozor si také dávejte při placení platební kartou nebo při výběru z bankomatu. PIN v žádném případě nezadávejte, pokud někdo stojí ve Vaší blízkosti nebo narušuje Vaši diskrétní zónu.

Při nakupování nenechávejte svá příruční zavazadla, kabelky ani batohy volně položené v nákupních košících. Nepodceňujte ani moment, kdy ukládáte nákup do vozidla. Peněženku či kabelku mějte vždy pod dohledem.

S blížícími se vánočními svátky také stoupá riziko podvodného prodeje či nabídek výhodných půjček. Podomní prodejci a poskytovatelé různých služeb bývají mnohdy velmi neoblomní, dejte si proto pozor, komu otevřete dveře svého bytu. Nepodlehněte vidině levného nákupu či zprostředkování na první pohled výhodných půjček. Ve většině případů jde totiž o podvody. Pamatujte si, nikdo Vám nedá nic zadarmo. Nikdy nesdělujte své osobní údaje cizí osobě.

V případě, že se stanete obětí protiprávního jednání, bezodkladně se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

"Rádi bychom Vám tímto popřáli klidné a pohodové prožití vánočních svátků a šťastný vstup do nového roku," přejí policisté Karlovarského kraje.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy