Chodov: Rozvojovou strategii mohou ovlivnit i obyvatelé města

Strategický plán rozvoje města do roku 2030 začal v těchto dnech připravovat Chodov. Do jeho tvorby chce intenzivně zapojit i jeho obyvatele.

dezinfekce

„Chodováci zde žijí, vyrůstají a vychovávají děti. Přál bych si, aby tuto šanci využili a podíleli se na přípravě tohoto důležitého dokumentu. Mohou se tak konkrétně vyjádřit, jak by si život ve městě představovali,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že v následujících měsících osloví obyvatele Chodova společnost, která bude rozvojový plán připravovat.

„Setkání s veřejností by mělo přinést především dialog a nikoliv půtky. Předpokládám, že témata budou parkování, životní prostředí, doprava a Chodov jako prostor pro rodinu. Jaká forma setkání to bude, zatím není jasné, uvidíme podle vývoje současné situace,“ poznamenal starosta.

Nový strategický plán rozvoje Chodova má mimo jiné reagovat na aktuální změny v regionu, chystané dotační výzvy a utlumení těžby uhlí. Zároveň by měl být v souladu s rozvojem Karlovarského kraje a plánem spravedlivé územní transformace, ve kterém budou definovány priority pro období 2021 – 2027.

Na zpracování plánu má Chodov v rozpočtu připraveno 350 tisíc korun.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.05.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy