Chodov: Oběti holokaustu připomenou další kameny

Chodov nechá položit další kameny zmizelých, které připomínají oběti holokaustu. Vzpomínka bude tentokrát patřit Idě Sommerové a Eleonoře Baschové.

dezinfekce

„Byly to sousedky, které žily se svými rodinami v sousedních domech čp. 34 a čp. 35 na chodovském náměstí. Eleonora byla společně se svými sourozenci spolumajitelkou podniku Selma Basch & Co., který se zabýval dámskou konfekcí. Ida byla manželka obchodníka s potravinami Karla Sommera,“ uvedl městský historik Miloš Bělohlávek s tím, že oba zmíněné domy byly zbourány během demolice starého města a na jejich místě dnes stojí obchodní dům Prior.

„Památku chodovských obětí holokaustu uctíme na 81. výročí Křišťálové noci, v sobotu 9. listopadu 2019, v 18 hodin, kdy budou kameny zmizelých položeny na místě, kde stávaly oba domy. Zároveň proběhne tradiční čištění již položených kamenů zmizelých. Pokud se budete chtít zapojit do čištění, nebo přinesete alespoň svíci k uctění památky jednotlivých rodin, budeme velmi rádi,“ doplnil historik.

Chodov se stal v roce 2015 prvním městem v Karlovarském kraji, kde byly kameny zmizelých položeny. Dnes je v ulicích města celkem čtrnáct kamenů.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 05.11.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy