Chodov: Nepoctivý nálezce si přisvojil cizí peněženku

V polovině dubna tohoto roku šel třicetiletý muž nakoupit do obchodního domu v Chodově. Při platbě a následném ukládání svého nákupu si odložil peněženku a po zaplacení odešel. Toho však využil nepoctivý nálezce.

dezinfekce

O sedm let starší muž měl zde peněženku nalézt a místo odevzdání si ji přisvojit. Toho dne se měl ještě navíc přes internetový portál pokusit o převod platby z platební karty, kterou měl poškozený muž ve své peněžence. Tímto svým jednáním způsobil škodu ve výši kolem 5 tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Chodov sdělili sedmatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Prevence:
Buďte proto obezřetní v místech s vysokou koncentrací osob a věnujte zvýšenou pozornost svým osobním věcem. Opravdu stačí chvíle nepozornosti a málo okamžiků k tomu, aby došlo k odcizení vašich cenností. Peněženky s doklady či příruční zavazadla mějte pod neustálým dohledem a neodkládejte je ani do nákupních vozíků. Nepodceňujte ani moment, kdy platíte u pokladny nebo kládáte nákup do vozidla.

nprap. Eva Valtová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 23.04.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy