Chodov: Návštěvníky Bílé vody přivítá nový vstup

Nový přístup k vyhledávanému přírodnímu koupališti Bílá voda plánuje Chodov. Jeho součástí bude i skatepark, po němž delší dobu volá chodovská mládež.

dezinfekce

Město už má k dispozici studii, která komplexně řeší celý prostor pod Bílou vodou. Autoři do návrhu začlenili další místa k stání pro automobily, novou zeleň, mobiliář a vstupní portál. Skatepark v těsné blízkosti stávajícího pumptracku koncepčně doplní celý areál.

Radnice zahájí revitalizaci uvedené lokality v letošním roce, a to zhotovením projektové dokumentace nutné pro stavební povolení. V rozpočtu na ni vyčlenila zhruba 800 000 korun.

Akci chce Chodov financovat z takzvané ekomiliardy, která je určena na zahlazení důlních následků. Práce by mohly proběhnout v letech 2023 nebo 2024. První velmi předběžné odhady celkových nákladů počítají s částkou šest až sedm milionů korun.

„Pokud nás meziresortní komise do výběru nezařadí, doporučím záměr do našeho rozpočtu. Jedná se totiž o mimořádně zdařilý projekt,“ poznamenal starosta Chodova Patrik Pizinger.

Bílá voda a její přilehlé okolí patří pro své rekreační a sportovní možnosti k nejvíce využívanému místu v blízkosti Chodova. Kromě přírodního koupaliště s jedinečnou kvalitou vody nabízí napojení na cyklostezky, běžecké trasy, praktické zázemí pro návštěvníky či venkovní posilovací stroje.

Město lokalitu upravuje postupně už několik let, přičemž každý rok do její údržby a rozvoje investuje statisíce korun.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 11.02.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy