Chodov: Most ve Staré Chodovské prochází rekonstrukcí

Překládkou plynovodu začala v těchto dnech plánovaná rekonstrukce mostu ve Staré Chodovské. Most bude po dobu prací neprůjezdný, motoristé neznalí místních poměrů by měli využít objížďku. Důvodem pro rozsáhlou opravu mostu u bývalé požární nádrže je především jeho špatný technický stav. Stavbaři starý most odstraní a na jeho místě vybudují zcela nový. Most bude širší a delší a měl by zajistit bezpečnější provoz.

dezinfekce

Po dobu rekonstrukce je stanovena objížďka, která vede po takzvané hornické cestě (silnice č.1812 až ke křižovatce do St. Chodovské), pěší budou mít k dispozici provizorní lávku. Autobusová zastávka „Nová Chodovská“ bude v provozu.

Celkové náklady a související práce jsou spočítány na částku zhruba 12 milionů korun včetně DPH. Stavbu pro Chodovské techniko-ekologické služby provádí společnost Viamont Servis a.s.

V Chodově je celkem 12 mostů a sedm lávek. Město jejich stav monitoruje v rámci pravidelných kontrol. Pořadí mostů k opravě pak určí zprávy a doporučení revizních techniků.

Naposledy nechal Chodov opravit most u garáží v Okružní ulici, a to v roce 2019. Ještě předtím prošel rekonstrukcí most přes Chodovský potok ve Školní ulici.


Zdroj: město Chodov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy