Chodov: Město vybralo firmu pro stavbu knihovny

Chodov už zná vítěze výběrového řízení na stavbu nové knihovny. Stala se jím firma 3xN, jejíž nabídka mezi osmi uchazeči byla pro město nejvýhodnější. Pod předpokládané projektové náklady se nakonec dostaly pouze dvě společnosti.

dezinfekce

„Vítěz nabídl cenu ve výši 30,9 milionu korun bez DPH,“ upřesnil starosta Chodova Patrik Pizinger s tím že firma pro město nyní pracuje na přestavbě základní umělecké školy v ulici Dukelských hrdinů.

„Poté naváže na stavbu knihovny, první práce by měly začít letos v srpnu. Pokud se nestane nic mimořádného, příští rok na podzim budou čtenáři listovat knihami v krásné nové budově,“ poznamenal starosta.

K výstavbě město využije vyhořelý objekt bývalé výrobny knedlíků Z původní stavby, která byla projektována jako mateřská škola, zůstane pouze skelet se stropy a podlahami. Podle architektů z Ateliéru Kopecký zachová nová podoba knihovny obě budovy.

V jedné bude oddělení pro dospělé čtenáře s centrálním pultem a kavárnou, druhá nabídne zázemí pro dětské čtenáře. Zcela novým prvkem bude schodišťové jádro s výtahovou šachtou.

Město má přislíbenou dotaci z ministerstva pro místní rozvoj na regeneraci brownfieldů ve výši 50 %.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy