Chodov: Město osloví právníky, chce poradit s knihovnou

Ekonomicko-právní analýzu pro jednání o budoucnosti stavby nové knihovny si nechává zpracovat Chodov. Právní podklady chce využít při schůzce s firmou, která staví městskou knihovnu.

dezinfekce

„Obrátil se na nás zhotovitel s tím, že chce otevřít jednání o nové ceně. Nutí ho k tomu současná situace kolem války na Ukrajině, kdy dochází k enormnímu nárůstu vstupních materiálů, zejména oceli. Začíná být problém akci ufinancovat, možná budeme diskutovat také o prodloužení termínu dokončení,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že válka narušila některé dodavatelské řetězce.

„Jsme veřejný zadavatel a musíme ctít legislativu. Potřebujeme znát rámec, kam můžeme jako město a řádný hospodář zajít, abychom mohli odpovědně posoudit všechny směry našeho budoucího rozhodnutí, jako je například zastavení stavby, pozdržení či přesoutěžení akce,“ vysvětlil starosta, proč se radnice obrátila na právní kancelář.

Podle něj je nutné brát také ohled na získanou státní dotaci ve výši 20 milionů korun. „Neradi bychom ji ohrozili,“ poznamenal starosta s tím, že názor právní kanceláře by měl mít Chodov do měsíce.

Zdroj: Město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy