Chodov: Město opět podpoří sociální projekty

Do oblasti sociální péče, zdravotnictví a protidrogové prevence půjde z městského rozpočtu v letošním roce 1,5 milionu korun. Částku si rozdělí 26 organizací, které podaly na jednotlivé projekty celkem 37 žádostí.

dezinfekce

Rada města doporučila dotace například pro Denní centrum Mateřídouška, Domácí hospic Motýl, Farní charitu Karlovy Vary či Dům ošetřovatelské péče Dolní Rychnov. S novým projektem letos přišla Armáda spásy, která zřídila v Chodově nízkoprahové centrum pro děti ve věku 6 – 15 let.

Radnice kromě chodovských organizací tradičně podporuje i okolní zařízení. Jsou to především ta, jež poskytují své služby obyvatelům Chodova.

Náplň organizací je velmi pestrá. Svou činností pomáhají mimo jiné neslyšícím, zdravotně či tělesně postiženým, obyvatelům v tíživé životní situaci, seniorům, dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí či lidem bez přístřeší.

Celková částka pro zmíněné dotace je ve stejné výši jako v roce 2020, a to 1 548 800 korun. Vedení města se ji rozhodlo i přes současnou pandemickou situaci nekrátit. Návrh Rady města musí ještě potvrdit únorové zastupitelstvo.


Zdroj: město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy