Chodov: K pumptracku přibude i skatepark

Nový skatepark u přírodního koupaliště Bílá voda plánuje Chodov. Na jeho projektovou dokumentaci letos vyčlení ve svém rozpočtu 850 000 korun.

dezinfekce

Sportoviště má stát v těsné blízkosti stávajícího pumptracku a koncepčně doplní tamní areál. Nápad na vznik skateparku vzešel z řad samotných „skejťáků“ a chodovské mládeže. K vedení města se návrh pak dostal jako výstup zastupitelstva mladých, které v Chodově funguje od minulého roku.

„Už máme studii, která zároveň řeší vstup na Bílou vodu. Jsou tam zakomponována místa k stání pro automobily, nová zeleň, mobiliář či vstupní portál,“ řekl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že v místě by mohl být také emergency point pro případný kontakt s městskou policií či záchranáři.

Chodov by chtěl záměr financovat z takzvané ekomiliardy, která je určena na zahlazení důlních následků. První předběžné odhady celkových nákladů počítají s částkou šest až sedm milionů korun.

Oblíbený areál v okolí Bílé vody město upravuje postupně už několik let, přičemž každý rok do jeho údržby a rozvoje investuje statisíce korun.

Místo je vyhledávané lidmi z města a blízkého okolí především pro mimořádnou kvalitu vody, přilehlé cyklostezky a sportovní vyžití.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy