Chodov: František Nádvorník získal titul Senior roku

Chodovský sportovec František Nádvorník získal v anketě Karlovarského kraje titul Senior roku. Do letošního ročníku bylo nominováno celkem 27 seniorů, ocenění si nakonec odneslo osm vybraných osobností.

dezinfekce

Cenu s gratulacemi od hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka, chodovského starosty Patrika Pizingera a místostarosty Chodova Luďka Soukupa si František Nádvorník převzal včera v kulturním centru v Březové u Sokolova, kde se vyhlášení výsledků ankety konalo.

„František Nádvorník je skvělý člověk a sportovec, který v Chodově zanechal a stále zanechává nesmazatelnou stopu. Jsem rád, že ocenění se mu dostalo také v této tradiční krajské anketě. Za město mu gratuluji a přeji hodně zdraví do dalších let,“ ocenil sportovce starosta Patrik Pizinger.

„Senior roku je veřejností velmi oblíbenou anketou, o čemž svědčí počet nominovaných. Těší mě také fakt, že lidé si všímají činnosti a skutků našich seniorů a představují nám je prostřednictvím nominací. Právě poukázání na aktivní život seniorů je cílem této ankety. Smekám před nasazením a přístupem k životu všech nominovaných. Vybrat ty, kteří získají titul, je vždy velmi těžké, ale já věřím, že už samotná nominace v anketě je malou výhrou,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.            

František Nádvorník (75 let)         

František Nádvorník je členem cyklistického oddílu TJ Plamen Chodov od roku 2000. Od začátku členství v TJ se plně věnoval mládeži jako instruktor. V roce 2005 úspěšně absolvoval trenérský kurz v Pardubicích. Jeho trenérská činnost je zaměřena zejména na disciplínu horských kol, o kterou je mezi mládeží největší zájem. V současné době vede osmičlenný kolektiv dětí ve věku 7-10 let. Pro činnost dovede nadchnout i rodiče, se kterými je v úzkém kontaktu a o všem dění je informuje. Pořádá s nimi i společenské akce, jako např. oblíbený závod Kolo pro rodinu nebo letní soustředění. Z pozice člena výkonného výboru TJ se podílí na organizaci chodu jednotky a pořádání cyklistických závodů v Chodově. V roce 2016 byl zvolen předsedou jednotky TJ Plamen Chodov. Za rok 2019 v anketě  Sportovec roku byl v Chodově oceněn jako Osobnost sportu.           

Další ocenění titulem Senior rou 2023:     

Petr Richter (79 let, Karlovy Vary)  

Pavel Suchý (75 let, Březová u Sokolova)               

Anna Sedláčková (84 let, Sokolov)   .

Jana Hegerová (70 let, Karlovy Vary)          

Stanislav Pilát (74 let, Sokolov)       

František Jurčák (74 let, Hranice)    

Věra Medvecká (67 let, Kynšperk nad Ohří)    

Zdroj: Město Chodov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy