Chebsko: Za vloupání do vozidla a chatek hrozí muži až tříletý trest

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádeže a poškození cizí věci a přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody.

dezinfekce

Všech uvedených přečinů se měl zmíněný muž dopustit od 25. do 26. srpna v Chebu. Nejdříve se měl v ranních hodinách vloupat do vozidla zaparkovaného na jednom z parkovišť a odcizit z něj například peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí nebo platební kartou, subwoofer, zesilovač, cigarety nebo digitální teploměr. Ještě týž den se zaměřil na chatky v jedné ze zahrádkářských kolonií v Chebu. Zde se měl vloupat do třech objektů a z těch odcizit například plechovky s alkoholickými i nealkoholickými nápoji, instantní kávu, nářadí, rádio nebo rybářské náčiní. Když už se noc překlenula do dalšího dne, měl se vloupat ještě do jednoho objektu. Po vypáčení vchodových dveří jednoho z bytových domů v Chebu měl do něj vstoupit a odcizit jízdní kolo. Celkově tak měl odcizením věcí způsobit škodu ve výši téměř čtyřiceti tisíc korun.

Kriminalistům se podařilo ještě dne 26. srpna zjistit, že se měl uvedených přečinů dopustit právě zmíněný jednatřicetiletý muž z Chebska, který byl krátce po půlnoci dne 27. srpna předveden k podání vysvětlení a posléze zadržen po předchozím souhlasu státního zástupce.

Jednatřicetiletý muž byl v minulém roce za přečin krádeže uznán vinným a byl mu uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, který vykonal na začátku srpna letošního roku. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Okresní soud v Chebu rozhodl o umístění muže do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 29.08.2018 13:25




0 +
 

Hlavní zprávy