Chebsko: Z poškozené vylákala téměř 750 tisíc

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté cizinky, kterou obvinili ze spáchání zločinu podvodu. Obviněná měla ve druhé polovině roku 2018 zneužít přátelství a důvěry devětadvacetileté ženy. Dvaatřicetiletá žena jí měla pod legendou, že má dluhy, přimět k půjčení finančních prostředků od bankovní společnosti.

dezinfekce

Obviněná jí měla slíbit, že půjčku bude pravidelně splácet. Po připsání peněz na bankovní účet měla devětadvacetiletá žena obviněné poskytnout přihlašovací údaje k internetovému bankovnictví. Obviněná si měla následně finanční prostředky přeposlat na svůj účet.

O pár dní později měla dvaatřicetiletá žena přijít opět s tím, že potřebuje další peníze na úhradu dluhů. Devětadvacetiletá žena si proto měla vzít další půjčku. Obviněná poté v několika transakcích finanční prostředky převedla na svůj bankovní účet.

V dalším případě už obviněná žena neuspěla. Její prosbu o to, aby si vzala další půjčku, totiž měla devětadvacetiletá žena odmítnout. Obviněná poté měsíční splátky nesplácela a peníze ženě nevrátila. Tímto svým jednáním jí měla způsobit škodu téměř 750 tisíc korun.

V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.09.2020 13:30




0 +
 

Hlavní zprávy