Chebsko: Vloupal se nejméně do tří objektů

Chebští kriminalisté dopadli 28letého zloděje, který řádil na Chebsku. Jen během října se měl páchání trestné činnosti dopustit minimálně ve třech případech. Nejprve měl v polovině října vniknout na oplocený pozemek v menší obci na Chebsku, kde se vloupal do rekreačního objektu.

dezinfekce

Z toho měl odcizit chladničku, drobné stavební příslušenství a několik různých dózických klíčů. Škoda na poškození a odcizených věcech přesáhla 3 tisíce korun.

V posledním říjnovém týdnu měl na jiném místě, tentokrát ve Františkových Lázních vniknout na pozemek domu, odkud se pokusil odcizit sadu lešení. Celkem chtěl z místa odnést více jak 100 kusů rámů lešení, pracovních a průlezných podlah a pracovních podlah v celkové hodnotě vyšší jak 120 tisíc korun. Vzhledem k tomu, že byl na místě vyrušen, z místa nakonec odjel s prázdnou.

Po týdnu se měl přemístit k Aši, kde měl s další osobou vniknout na pozemek jednoho rekonstruovaného domu a z pozemku odcizit volně odstavený přívěsný vozík. Podívat se měli i do garáže u domu, ze které měli odcizit vibrační desku a svářečku. Majitelům způsobili škodu za cca 18 tisíc korun.

Ve středu dne 10. listopadu 2021 byl 28letý muž policisty zadržen. Za uvedené jednání ho chebští kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Na příkaz soudce byl obviněný muž propuštěn ze zadržení. V případě prokázání viny mu tak hrozí až pětiletý trest odnětí svobody za způsobenou větší škodu.

kpt. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.11.2021 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy