Chebsko: Postrach vykradených provozoven byl dopaden

Ani vyhlášený nouzový stav a zvýšená trestní sazba, neodradila od páchání trestné činnosti 26letého muže z Chebu. Jen během prvního čtvrtletí tohoto roku se měl dopustit nejméně 13 skutků.

dezinfekce

V několika případech měl krást v obchodních domech v Chebu a to téměř vše, co mu přišlo pod ruku, např. ložní prádlo, nářadí, tabák, sportovní oblečení a další věci. Bližší mu však bylo zřejmě vloupat se do prázdné provozovny plné zboží. Vloupal se např. do provozovny rychlého občerstvení, kde měl odcizit kolem 130 krabiček cigaret nebo do  prodejny s tabákem,  kde odcizil kolem 35 kartonů cigaret, 25 balení tabáku a finanční hotovost. Vloupat se měl dále také do ordinace praktického lékaře, kde měl po prohledání odcizit např. glukometr a jiné zařízení včetně notebooku.

V jeho hledáčku skončila i prodejna šperků, směnárna, sklad s drogerií, další provozovna rychlého občerstvení a tabáku. I zde si měl s sebou odnést vše, co se mu naskytlo – finanční hotovost, šperky, kosmetiku a další.

Poslední krádeže se měl dopustit dne 13. dubna 2020 v nočních hodinách v Chebu. U prodejny s drogerií měl nejdříve poškodit skleněnou výplň dveří a poté vniknout do prodejny. Zde měl odcizit několik desítek různých šamponů a mobilní čtečku.

Všem majitelům měl svým bezohledným chováním způsobit škodu kolem půl milionu korun. Na základě předchozího souhlasu Okresního státního zástupce v Chebu byl dne 7. dubna 2020 policisty zadržen. Kriminalisté zahájili trestní stíhání tohoto 26letého muže pro podezření ze spáchání pokračujících přečinů Krádež a Poškození cizí věci. Poté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce obviněného muže poslal do vazební věznice, kam jej eskortovala policejní hlídka.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se jednání mimo jiné dopustil v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID – 19 a čin byl tedy spáchán za stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

por. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy