Chebsko: Policisté kontrolovali vodní nádrž Horka

I v letošním roce policisté z obvodního oddělní Františkovy Lázně provádějí kontroly na vodní nádrži Horka, která spadá do ochranného pásma vodního zdroje. Jakýkoliv vstup, a to i do okolí, je tedy přísně zakázán. Policisté se zaměří například na neoprávněné vstupy či rybaření ve vodní nádrži, jelikož rybáři i přes vyslovený zákaz v nádrži rybaří.

dezinfekce

Kontrolovat budou také vstupy do prvního ochranného pásma vodního zdroje, kam je taktéž vstup přísně zakázán. Policejní kontroly neprobíhají pouze přes den, ale i v nočních hodinách, a to ve spolupráci s pracovníky Povodí Ohře, kteří mají k dispozici člun. V hůře přístupném terénu je policistům velkým „pomocníkem“ čtyřkolka. 

Každým rokem policisté řeší několik případů porušení zákazu rybolovu nebo zákaz vjezdu vozidel k vodní nádrži. Osobám, které se dopustí přestupku na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství hrozí pokuta až 8 tisíc korun a zákaz činnosti do jednoho roku nebo může být uloženo propadnutí věci či může být věc zabrána. 

V případě, že se někdo dopustí škody vyšší než 10 tisíc korun, půjde o trestný čin pytláctví. Za tento trestný čin by pachateli hrozil trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy