Chebsko: Pod vlivem drog ujížděl policistům

V sobotu 6. června letošního roku ve večerních hodinách policisté z obvodního oddělení Aš zpozorovali na pozemní komunikaci manévrující osobní automobil značky Volkswagen. Ten měl jet středem vozovky, zastavovat či couvat.

dezinfekce

Z těchto důvodů se policisté rozhodli vozidlo předepsaným způsobem zastavit a provést silniční kontrolu. Řidič ovšem na výzvy policistů dávané zvláštním výstražným znamením nereagoval a měl se jim snažit ujet. Policisté vozidlo několik kilometrů pronásledovali. Poblíž hraničního přechodu řidič automobilu značky Volkswagen nezvládl řízení, najel na hliněný val a havaroval. Následně policisté sedmatřicetiletého řidiče zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, který v minulosti již několikrát porušil. Zároveň byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku Amphetamin.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 15.06.2020 13:00



0 +
 
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024