Chebsko: Pod vlivem drog ujížděl policistům

V sobotu 6. června letošního roku ve večerních hodinách policisté z obvodního oddělení Aš zpozorovali na pozemní komunikaci manévrující osobní automobil značky Volkswagen. Ten měl jet středem vozovky, zastavovat či couvat.

dezinfekce

Z těchto důvodů se policisté rozhodli vozidlo předepsaným způsobem zastavit a provést silniční kontrolu. Řidič ovšem na výzvy policistů dávané zvláštním výstražným znamením nereagoval a měl se jim snažit ujet. Policisté vozidlo několik kilometrů pronásledovali. Poblíž hraničního přechodu řidič automobilu značky Volkswagen nezvládl řízení, najel na hliněný val a havaroval. Následně policisté sedmatřicetiletého řidiče zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, který v minulosti již několikrát porušil. Zároveň byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobil a jeho výsledek byl pozitivní na látku Amphetamin.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 15.06.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy