Chebsko: Pod vlivem drog se zmocnil vozidla své známé

Chebští kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 54letého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádež a přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Dne 8. dubna 2020 řídil ve večerních hodinách osobní vozidlo značky Škoda na pozemní komunikaci č. I/21 mezi obcí Stará Voda a Dolní Žandov ve směru jízdy na Cheb. Zde byl kontrolován policejní hlídkou v rámci vyhlášeného pátrání po daném osobním vozidle, kterého se měl zmocnit bez svolení majitelky, jenž u něj byla na návštěvě. Hlídka dále zjistila, že muž řídí vozidlo přes platný zákaz řízení motorových vozidel. S řidičem policisté provedli orientační zkoušku na přítomnost návykových látek, která vyšla pozitivně na přítomnost látek Amfetamin/Metamfetamin. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, které přítomnost látek v těle potvrdilo.

Aby toho nebylo málo, měl řidič v ten samý den, krátce před provedenou policejní kontrolou, přijet ve stejném vozidle na benzinovou čerpací stanici v Bečově nad Teplou, kde natankoval necelých 223 litrů nafty. Místo, aby však za pohonné hmoty zaplatil, měl nasednout do vozidla a z místa odjet.

Tento způsob tankování bez placení se mu zřejmě zalíbil, neboť bylo zjištěno, že od 21. března 2020 se dopustil v dalších minimálně 5 případech obdobného jednání po celém Karlovarském kraji s různými osobními vozidly. Celkem takto měl natankovat více jak 950 litrů motorové nafty.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce obviněného muže poslal v sobotu dne 11. dubna 2020 do vazební věznice.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.


por. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy