Chebsko: Po hádce skončila žena s popáleninami druhého a třetího stupně v nemocnici

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili hned z pěti přečinů. Ty mezi sebou dělí navíc pouze pět měsíců, protože k prvnímu došlo v dubnu a k poslednímu v září.

dezinfekce

Obviněný měl na konci dubna letošního roku řídit motorové vozidlo poblíž Chebu. Během jízdy měl usnout a následně vjet automobilem do příkopu. Poté, co na místo dorazila policejní hlídka, tak bylo navíc zjištěno, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

V dalším případě měl dvaadvacetiletý muž po hádce se svoji družkou zapálit v ložnici deku, o tom nikomu v bytě neříct a odejít. Hořící deky a postele si následně všimla jeho třiatřicetiletá družka, která se nacházela v bytě a společně s dalším mužem požár uhasila. Přitom si ale přivodila popáleniny druhého a třetího stupně a musela být hospitalizována v chebské nemocnici. S třiatřicetiletou ženou měl mít muž další spory. V červnu ji měl anonymně telefonovat a chtít po ní finanční prostředky. Přitom ji měl vyhrožovat fyzickou likvidací v případě, že mu peníze neposkytne.

Do bytu třiatřicetileté ženy se měl podívat ještě v polovině července, kdy tam společně s dalším mužem vnikl. V bytě měli odcizit finanční hotovost, platební kartu, mobilní telefon, rádio, kameru a několik dalších věcí. Poté se měl dvaadvacetiletý muž pokusit z platební karty vybrat finanční prostředky ve výši několika desítek tisíc korun, ale to se mu nepodařilo. Následně měl platební kartu použít při placení na čerpací stanici, kde učinil nákupy v hodnotě několika set korun. Svým jednáním tak způsobil škodu přes 18 tisíc korun.

O prázdninách měl vniknout do dvou objektů. Nejdříve do rekonstruovaného bytu ve Františkových Lázních, kam se dostal přes zahradu. V domě měl odcizit několik kusů věcí na motorku a zahradního nářadí. Svým jednáním tak způsobil majiteli těchto věcí škodu přes 9 tisíc korun. Na začátku srpna měl krást znovu, kdy vstoupil na pozemek rodinného domu, odkud měl odcizit kompresor, a to včetně tlakové hadice a koncové pistole. Tímto jednáním způsobil majiteli věcí škodu přes 3 tisíce korun.

Ve všech případech měl muž způsobit škodu téměř 53 tisíc korun.

Dvaadvacetiletý muž byl policisty zadržen, obviněn z přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádež, přečinu neoprávněné užívání cizí věci, přečinu poškození cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poté umístěn do policejní cely. Následně byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři léta.

prap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy