Chebsko: Odcizili použité baterie do aut a zemědělské techniky

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří osob ve věku 20, 29 a 33 let, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

dezinfekce

Trojice obviněných měla totiž v polovině března letošního roku po předchozí domluvě vniknout do jedné z řadových garáží v Chebu.  Tu měli následně prohledat a odcizit z ní celkem šest kusů použitých autobaterií do osobních automobilů nebo zemědělské techniky. Tímto svým jednáním měla trojice mužů způsobit majiteli garáže na odcizených věcí škodu téměř dva tisíce korun.

Případ krádeže řešili také policisté v Aši. Šestatřicetiletý muž si měl na začátku tohoto měsíce v místním obchodním domě vzít z prodejního stojanu micro SD kartu, kterou si vzal s sebou do převlékací kabinky. Tam ji měl rozbalit z ochranného obalu a následně vložit do svého mobilního telefonu. Prázdný obal měl poté vrátit do stojanu a s kartou, kterou měl stále ve svém telefonu, prošel bez zaplacení prostorem pokladen. Tam byl zastaven ostrahou prodejny, která přivolala policejní hlídku. Po provedených úkonech policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže.

V případě prokázání viny hrozí šestatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za stejný trestný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Trojici mužů hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy