Chebsko: Odcizené králíky odvezli v zahradním kolečku

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetileté ženy a třicetiletého muže z Chebska, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Ve druhé polovině srpna letošního roku měla v brzkých ranních hodinách osmadvacetiletá žena vniknout přes střešní okno do bytu v jedné menší obci na Chebsku. Následně měla otevřít okno v jedné z místností a tím do bytové jednotky vnikl i její třicetiletý komplic.

dezinfekce

Ten měl poté byt prohledat a během hodiny z něj odcizit téměř vše, co našel. Měl vzít herní konzoli s příslušenstvím i hrou, několik ručních hodinek, kožený pásek, šperky, prací prášek, ale také pět kilogramů mraženého masa či několik balení salámů a jogurtů. Při svém odchodu měl ještě přestřihnout internetový kabel.

O zhruba měsíc později se měla dvojice vydat krást znovu, tentokrát ovšem do jiné obce na Chebsku, vzdálené zhruba pět kilometrů od místa první krádeže. Společně měli vniknout na pozemek a muž se měl snažit štípacími kleštěmi poničit visací zámek do kůlny. Mezitím ovšem žena našla opodál klíč k tomuto zámku, kterým tak muž nakonec odemknul a zámek rovnou odcizil. Z kůlny poté dvojice odcizila jednoho králíka s rodokmenem, dvě chovné samice, šest malých králíků a šestnáct dospělých králíků. Odcizené králíky měli uschovat do plastové přepravní bedny, kterou v místě taktéž odcizili. Odvézt je do svého bydliště měli na zahradním kolečku, taktéž odcizeném na tomto místě. Ve svém bytě měli odcizené králíky uzavřít v koupelně.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit celkovou škodu přibližně 38 tisíc korun.

Policisté se případy zabývali a po provedených šetřeních hned druhý den po odcizení králíků dvojici vypátrali. Následně policisté v bytě zajistili stavební kolečko i dvacet odcizených králíků, které poté vrátili devětasedmdesátiletému chovateli.

Třicetiletého muže policisté na místě navíc zadrželi, jelikož na něj byl vydán příkaz k zatčení za jinou trestnou činnost. Z tohoto důvodu byl vzat na vazbu.

V případě prokázání viny hrozí oběma trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.10.2021 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy