Chebsko: Množství vytříděného odpadu letos výrazně roste

V Chebu se v letošním prvním pololetí vytřídilo 740 tun papíru, plastů a skla. V porovnání se stejným obdobím loňského roku činí nárůst 86 tun, tedy přes 13 %. Neméně potěšující je také skutečnost, že se poměrně výrazně snížilo množství směsného komunálního odpadu. Toho se během letošního prvního pololetí svezlo 3267 tun, meziročně o 169 tun, tedy o téměř 5 %, méně.

dezinfekce

K dobrým výsledkům přispěl zejména nový systém svozu odpadů v lokalitách se zástavbou rodinných domů, který se v Chebu od začátku letošního roku postupně zavádí. V prvním pololetí tedy fungoval jen v některých částech města a dá se proto předpokládat, že se čísla budou během roku dále zlepšovat.

Od rodinných domků se v rámci nového systému sváží zbytkový směsný odpad pouze jednou za dva týdny. Jejich obyvatelé ale mohou zdarma dostat hnědé nádoby na bioodpad a nově modré a žluté popelnice na papír a plasty, aby pro ně bylo třídění jednodušší. Díky tomu by jim měla kapacita černých popelnic bohatě stačit i při nižší frekvenci svozu.

Svoz odpadu stojí město ročně zhruba 35 milionů korun. Na dalších 12 milionů pak přijde provoz sběrných dvorů, úklid černých skládek a vyvážení odpadkových košů.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 06.09.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy