Chebsko: Mlátil těhotnou přítelkyni

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

dezinfekce

Obviněný měl v červenci minulého roku ve společném bytě v jedné menší obci na Chebsku ze žárlivosti fyzicky napadnout svou těhotnou přítelkyni. Tu měl několikrát udeřit rukou do obličeje a několikrát jí kopnout do různých částí těla.

V první polovině května letošního roku měl ve společném bytě po slovní rozepři požadovat po své přítelkyni, aby mu dala svůj mobilní telefon. Přitom měl před třemi nezletilými dětmi chodit s kuchyňským nožem v ruce po bytě a vyhrožovat ženě fyzickým napadením. Ta mu měla po chvíli ze strachu mobilní telefon vydat. Cizinec ho měl prohledat a následně ženu před dětmi několikrát udeřit do oblasti hlavy.

O den později v ranních hodinách si žena chtěla vzít na kuchyňské lince volně odložený mobilní telefon zpět. Muž si toho ovšem všiml, okamžitě k ní měl přijít a fyzicky jí napadnout. Po chvíli měl obviněný muž z bytu odejít a ženu v něm uzamknout. Ta našla náhradní klíč a následně měla i s dětmi  utéct a celou věc oznámit na policii.

Po oznámení se policisté začali případem okamžitě zabývat a muže zadrželi v úterý 9. června.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy