Cheb: Kradli převážně pracovní nářadí

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 31 a 33 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Starší z dvojice mužů byl navíc obviněn také ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Třiatřicetiletý muž měl ve druhé polovině srpna letošního roku během jednoho dne vniknout do dvou různých rozestavěných domů v Chebu. Ty měl následně prohledat a odcizit z nich řadu pracovního nářadí. Vzít měl například různé flexy, vodní řezačku či několik vrtaček.

O několik dní později si měla dvojice vyhlédnout v Chebu zaparkované vozidlo. Třiatřicetiletý muž měl po chvíli do vozidla vniknout a poté ze zavazadlového prostoru odcizit různé pracovní nářadí. Mladší z dvojice obviněných mužů měl stát nedaleko a hlídat, zda se k osobnímu vozidlu někdo nepřibližuje. Odcizené nářadí měli poté prodat a peníze použít pro svou potřebu.

Na konci srpna měli své jednání opakovat. Na parkovišti v Chebu měli vniknout do zaparkovaného vozidla, ve kterém při jeho prohledávání nalezli i klíč. S osobním automobilem měli následně odjet. Třiatřicetiletý muž měl s vozidlem dojet za Cheb, kde měla dvojice ze zavazadlového prostoru odcizit čerpadlo. Automobil měli nechat na místě odstavený.

Tímto svým jednáním měla dvojice způsobit celkovou škodu přibližně 300 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Jednatřicetiletý muž byl na pokyn státního zástupce propuštěn ze zadržení na svobodu.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 10.10.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy