Chebsko: Dopustil se nejen krádeží, ale i vydírání

Chebští kriminalisté sdělili obvinění z pokračujícího zločinu vydírání, přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody třiatřicetiletému muži z Chebska.

dezinfekce

Ten se navíc většiny skutků nedopustil sám, a proto policisté sdělili obvinění ze zločinu vydírání sedmatřicetiletému a také pětadvacetiletému muži. Z přečinu krádeže pak obvinili další dva muže ve věku devatenáct a šestadvacet let.

K prvnímu skutku mělo dojít v říjnu 2017. Prvně zmiňovaný, tedy třiatřicetiletý muž, měl v jednom z chebských barů odcizit batoh, který měl poškozený ve své blízkosti, a z toho měl pak vyndat finanční hotovost a peněženku, ve které se nacházely jeho osobní doklady. Muž, kterému byl batoh odcizen, si krádeže všiml a samozřejmě žádal o vrácení svých věcí. Zpět se mu však dostal pouze batoh. Muž, který batoh měl odcizit, společně s dalšími dvěma muži pak po poškozeném měli žádat, aby jim za vrácení dokladů zaplatil, s čímž poškozený souhlasil a nejdříve vydal mužům hotovost ve výši tisíc korun. Jenže s tím se trojice nechtěla spokojit a měla donutit poškozeného, aby vybral další hotovost. Navíc měl poškozenému po chvíli třiatřicetiletý muž vytrhnout jeho platební kartu z ruky a pokusil se vybrat další finanční hotovost.

Začátkem listopadu se třiatřicetiletý muž měl pokusit vloupat do domu. Při tom, když odstranil z okna rám se sítí proti hmyzu, byl ale vyrušen majitelkou domu a z místa utekl.

O pár dní později se pak zmíněný třiatřicetiletý muž měl společně s devatenáctiletým a šestadvacetiletým mužem pokusit vloupat do jedné z prodejen v Chebu. Poté, co sundali kryt ventilátoru, se ale spustil alarm a muži z místa měli utéct opodál na místo, odkud sledovali, zda poplachové zařízení někoho nepřivolalo. Po chvíli se měli na místo vrátit a devatenáctiletý muž měl rozbít kamenem okno. Jenže i v tuhle chvíli se spustil alarm a všichni pak odběhli od prodejny pryč. Za nedlouho měl přes rozbité okno vlézt šestadvacetiletý muž do prodejny a postupně vyhazovat ven cigarety a tabák. Další dva muži měli tyto věci schovávat do bundy. Všichni pak měli z místa činu odejít do bytu, kde odcizené zboží odložili. Devatenáctiletý a šestadvacetiletý muž se ale měli do prodejny ještě jednou vrátit a odcizit další zboží.

Posledního skutku, ze kterého je třiatřicetiletý muž obviněn, se měl dopustit za další čtyři dny. To v nádražní hale v Chebu měl odcizit volně odloženou tašku, ve které se nacházely doklady a platební karta. Tento muž se v současné době nachází již ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou majetkovou trestnou činnost.

V případě prokázání viny hrozí třiatřicetiletému, sedmatřicetiletému a pětadvacetiletému muži  trest odnětí svobody v délce až osmi let. Devatenáctiletému muži trest odnětí svobody v délce až dvou let a poslednímu pak až ve výši třech let.


prap. Bc. Michal Žáček
nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy