Chebsko: Celníci na tržnicích zajistili zboží za téměř 18 milionů

Karlovarští celníci při kontrolách na tržnicích v areálu Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž a Lipový Dvůr v Aši zajistili zboží za téměř 18 milionů korun.

dezinfekce

V listopadu proběhlo 5 kontrol, při nichž celníci v prostorách před stánky i v nich zajistili  více než 1 000 kusů textilu, kabelek, peněženek, dalšího galanterního zboží a hodinek, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Stánkaři zboží nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, adidas, Calvin Klein, Mammut, GUCCI, Michael Kors, Lacoste, MCM, Armani, Prada, Cartier, Rolex a další, kdy hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila více než 14 milionů korun.

Při třech kontrolách provedených začátkem prosince, které probíhaly u vybraných příhraničních celních úřadů v rámci celorepublikové akce „DUŠIČKA,“ zajistili karlovarští celníci stánkařům další zboží, které vykazovalo znaky padělků. Jednalo se tentokrát o téměř 500 kusů textilu a galanterního zboží, jejichž hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by dosáhla téměř 4 milionů korun.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.

Od začátku letošního roku zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující více než 190 milionů korun.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

  • Před 5 roky

    JoJo hadry jim zabavujou, protoze stát připravují o penize, ale nechávají jim drogy diky kterým ničí rodiny a životy mladých lidí (chapu ze je nikdo nenutí to brat). Ale selský rozum mi říká ze v tomhle státě padají nejvetsi tresty za to kdyz podelate stát o nejaky prachy. Ale vse ostatni je trestáno jen tak aby se nereklo....

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 09.12.2019 13:00




0 (1)
 

Hlavní zprávy