Chebsko: Bývalou přítelkyni ohrožoval nožem

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování.

dezinfekce

Obviněný měl na konci listopadu letošního roku krátce po 22. hodině vstoupit otevřenými dveřmi do bytu své bývalé pětadvacetileté přítelkyně. Ta ho měla okamžitě vyzvat, aby odešel, ale muž na to měl zareagovat tak, že jí zatlačil do kuchyně. Následně měl z kapsy vytáhnout nůž a ženu začít ohrožovat. Měl jí bránit odejít z bytu a přitom po ní chtít mobilní telefon, který mu nakonec žena ze strachu o svůj život vydala. Obviněný muž si měl prohlédnout obsah telefonu a zase ho ženě vrátit. Zároveň se jí měl neustále dotazovat na důvod jejich rozchodu. Z bytu muž nakonec odešel těsně po půlnoci a ještě předtím měl ženě sdělit, že měl v úmyslu zabít sebe i jí.

Následně žena vše oznámila na tísňovou linku policie. Policisté po několika hodinách osmadvacetiletého muže zadrželi. Po provedených úkonech byl muž soudcem Okresního soudu v Chebu propuštěn ze zadržení na svobodu.

V případě prokázání viny hrozí osmadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy