Cheb: Změny Územního plánu řešily několik lokalit (TV Západ)

Součástí dalších změn Územního plánu města Chebu bylo i řešení situace v Růžovém sadu. V protější proluce hodlá soukromý investor realizovat výstavbu domu. Zhruba jedna třetina plochy bude vyčleněna pro možné budoucí parkoviště.

dezinfekce

"Je to změna, která už byla zadána Zastupitelstvem 22. 4. 2021. Teď tedy v podstatě ten proces dospěl do svého závěru. Jednalo se o podnět soukromého investora, jehož záměrem je zastavět proluku na rohu ulic K nemocnici a Vrbenského. A vzhledem k tomu, že tam v podstatě nebylo možné řešit jiným způsobem to parkování, tak se nově vymezena plocha zhruba jedné třetiny toho bývalého Růžového sadu na parkovací plochu, což umožní i vyřešit ten problém parkování v přilehlých ulicích, třeba v blízkosti soudu, kde to už dneska je velký problém," uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý.

Další změny řešily například výšky budov v okrajových částech města jako Podhrad, Háje nebo Chlumeček. Dotkly se také pozemků uvažovaného Průmyslového parku II, kde dosud platilo omezení maximální plochy stavby 10 tisíc metrů čtverečních. Naopak zůstává podmínka zeleného pásu ze tří stran plochy budoucího parku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy