Cheb: Zloději se ze svého lupu neradovali ani deset minut

Sedmadvacetiletý muž společně se svým osmnáctiletým kamarádem měli v pozdních nočních hodinách dne 17. 1. 2019 vniknout na pozemek rodinného domu v Chebu. Tam měli poničit zámek do dřevěné kůlny a následně z ní odcizit křovinořez.

dezinfekce

To jim ale zřejmě nestačilo, protože při odchodu z pozemku měli ještě vzít náhradní díly na kotle. Okamžitě potom, co z místa odešli, tak majitele rodinného domu probudil psí štěkot. Ten na to pohotově zareagoval a šel si své věci ven zkontrolovat. Třiašedesátiletý muž zjistil, že se mu někdo vloupal do kůlny a proto hned přivolal policii.

Po bleskovém příjezdu policejní hlídky muž sdělil, co vše se mu ztratilo a okamžitě tak začalo hledání možných pachatelů. Výbornou spoluprací hlídek z Obvodního oddělení Cheb – město se podařilo během několika málo minut objevit v parku dvojici mužů. Následně se v jejich blízkosti podařilo najít náhradní díly na kotle. O několik metrů dále pak policisté objevili za stromem schovaný křovinořez. Všechny věci tedy policisté zajistili, muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

Po provedených úkonech policisté z Obvodního oddělení Cheb – město sdělili sedmadvacetiletému muži podezření ze spáchání přečinu poručování domovní svobody a přečinu krádeže. V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za podobný čin v posledních třech letech pravomocně odsouzen.

Jeho osmnáctiletému komplici policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.01.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy