Cheb: Zastupitelé odvolali starostu, novým je Zdeněk Hrkal (TV Západ)

Na svém posledním letošním zasedání se chebští zastupitelé rozhodli ke změně ve vedení města. Dosavadního starostu města Antonína Jalovce odvolali počtem 19 hlasů z 30 přítomných. Důvodem byl podle opozičních zastupitelů špatně sestavený rozpočet. Novým starostou se stal dosavadní 1. místostarosta Zdeněk Hrkal.

dezinfekce

„Podle informací, které mám, tak neschválení rozpočtu. Došlo k určitým chybám v rozpočtu, nebyli všichni zastupitelé spokojeni s tímto rozpočtem, byly tam nedostatky, se kterými jsme nemohli souhlasit. I když já jsem souhlasil s rozpočtem, protože jsem ho odsouhlasil už i v Radě, ale většina byla pro neodsouhlasení. A to mělo za následek vyslovení nedůvěry vedení města a následně odvolání starosty a místostarostky města Chebu,“ uvedl k situaci nový starosta Zdeněk Hrkal. 

Odvolaný starosta vidí situaci jinak.

„Sledovali jsme tady totální zinscenovanou bývalou koalicí včetně Hnutí ANO. Hledala se záminka, protože my jsme v novém vedení začali bohužel některým lidem šlapat na prsty, a to se nám nyní zúročilo tím, že se hledal jakýkoliv způsob, jak nás odvolat,“ uvedl odvolaný starosta Antonín Jalovec.

Odvolaná místostarostka chce pokračovat ve své činnosti i z opozice.

„Je nutné bojovat proti patologickým pracovním vztahům. Myslím, že ten boj jsem zahájila, a že jako opoziční zastupitelka budu mít volnější ruce na to, abych ten boj dokončila, protože to, co jsem pochopila za těch 7 měsíců je opravdu – stěžuje to práci nejen úředníkům, ale i slušným lidem,“ myslí si odvolaná místostarostka Gabriela Licková.

Prvním místostarostou se stal Michal Pospíšil, druhou místostarostkou pak Eva Horná. Odvolána byla také Rada města. Novými členy byli kromě vedení zvoleni Pavel Vanoušek, Martin Kroupa, Jaroslav Kočvara a Leoš Horčička.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy