Cheb: Zahrady dvou školek získají nové prvky a zeleň (TV Západ)

Projekt postupné úpravy zahrad chebských mateřských škol bude pokračovat v letošním roce u dvou zařízení – Bezručova a Divadelní náměstí.

dezinfekce

"Oba prostory by měly být v podstatě takovou rozšířenou třídou, když to přeženu, měly by to být vlastně edukační prostory, kde děti předškolního věku by měly možnost se seznámit jak s rostlinami, tak prostě s estetikou zahrad. I třeba dejme tomu s tím, že by se rozšířil prostor pro hraní. Nám se podařilo získat pro obě školky jak na Divadelním náměstí, tak i v Bezručově ulici, projekt podpory pro pro tyto edukační záležitosti OPŽP," uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil. 

Projekt týkající se Mateřské školy Bezručova nese název "Učíme se ve stínu stromů". Školka spolupracuje se společností Lesy města Chebu na projektu tzv. Lesní pedagogiky. Kromě výsadby ovocných stromů a dřevin projekt zahrnuje také rozšíření vyvýšených záhonů pro pěstování bylin a zeleniny. V části zahrady je navrhován také prostor ve stínu slivoně myrobalán ve formě modřínových hranolů. Projekt počítá s investicí 506 tisíc korun s dotací 358 tisíc. 

U Mateřské školy Divadelní náměstí se počítá s využití venkovního zázemí v projektu s názvem "Přírodní zahrada – učíme se venku". Kromě vysazení keřů, bylin a květin se chystá vytvoření prostorů pro sledování živočichů a edukativní pěstování zeleniny. Ovocné keře mají navíc zakrýt nevzhlednou zeď mezi budovou školky a pod ní rozkládající se zahradou. Vzniknout by měly také 4 vyvýšené záhony a květnatá louka. Ve svahu přibude malý amfiteátr s dřevěným pódiem. Projekt za 508 tisíc korun počítá s dotací 350 tisíc. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy