Cheb: Začala rekonstrukce další části Lesní ulice na Skalce

V tomto týdnu byla zahájena druhá etapa celkové rekonstrukce Lesní ulice na sídlišti Skalka. Rozdělena bude do tří fází, přičemž letos se zrealizuje první fáze a zbylé dvě by měly přijít na řadu v následujících dvou letech.

dezinfekce

Letošní úpravy se budou týkat především prostoru pod třemi vyššími panelovými domy ve spodní části Lesní ulice. Vznikne zde nová komunikace, kolem které budou parkovací místa. Ta se napojí na stávající slepou komunikaci, která se rovněž zrekonstruuje.  

Na základě výsledků výběrového řízení na zhotovitele přijde letošní fáze rekonstrukce na zhruba 20,5 milionu korun. To je přibližně o 4 miliony méně, než kolik činil předběžný odhad v projektové dokumentaci. Stavební práce mají trvat osm měsíců, takže hotovo by mělo být v závěru letošního roku. Vedle již zmíněného vybudování nové komunikace a rekonstrukce komunikace stávající se počítá například také s novou dešťovou kanalizací a veřejným osvětlením, rekultivací okolních ploch či výsadbou nové zeleně. Díky provedeným úpravám má v této části Lesní ulice výrazně přibýt parkovacích míst, mělo by jich zde být téměř devět desítek.

V dalších dvou fázích proběhne rekonstrukce dosud neupravené části Lesní ulice až k prodejně Ohana. 

První etapa rekonstrukce proběhla v roce 2012, kdy se upravila část Lesní ulice od křižovatky s ulicí Přátelství po zatáčku s odbočkou k hrázi přehrady. Díky provedeným úpravám tehdy přibyly desítky parkovacích míst a opravený úsek mohl být díky rozšíření komunikace zobousměrněn.

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy