Cheb: Vykradli zaparkované vozidlo

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou místních mužů ve věku čtyřiadvaceti a sedmadvaceti let, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže.

dezinfekce

Dvojice měla v neděli 10. května letošního roku přijít v pozdních nočních hodinách k vozidlu, které bylo zaparkováno před panelovým domem v Chebu. Starší z mužů měl poničit jedno z okének a následně vniknout do automobilu. Jeho komplic měl mezitím postávat o pár metrů dále a hlídat, jestli někdo nejde. Následně mu měl muž z vozidla podat například kufr na nářadí, aku vrtací šroubovák, přímočarou pilu a poté z místa odešli. Odcizené věci si měli uschovat v ulici o několik set metrů dále a po chvíli se k vozidlu opět vrátit. Tentokrát z něho měli odcizit přes desítku rybářských prutů a další drobné rybářské vybavení.

Po oznámení, že ze zaparkovaného vozidla bylo odcizeno několik věcí, se policisté případem začali okamžitě zabývat. Po provedených šetřeních a zhlédnutí kamerových záznamů policisté okamžitě věděli na základě místní znalosti, o koho se jedná. Oba muže tak během několika hodin vypátrali a zadrželi.

Policistům se také podařilo zajistit veškeré odcizené věci. V případě, že by se tak nestalo, tak by dvojice mužů způsobila majiteli škodu 45 tisíc korun.

Chebští kriminalisté na dvojici mužů podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí na jejich vzetí do vazby. Na rozhodnutí soudu si počkají v policejní cele.

Nyní jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového činu dopustili za stavu ohrožení státu nebo za válečného stavu, za živelné pohromy nebo jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, veřejný pořádek nebo majetek.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.05.2020 10:30
Video




0 +
 

Hlavní zprávy