Cheb: Vnitroblok Hradební čeká na dodavatele prací (TV Západ)

Dlouho očekávaná revitalizace chebského vnitrobloku mezi ulicemi Dlouhá Hradební se dostala do fáze výběru dodavatele prací. Prostor v sobě kombinuje nejen prvky klasického vnitrobloku, ale také plochy u historického špejcharu.

dezinfekce

Ten dříve sloužil také jako městská zbrojnice, sýpka a má být přístupný pro širokou veřejnost.

„Realizace je naplánována od léta letošního roku a mělo by být dokončeno do září roku 2025. Je tam tak velký rozptyl z důvodu předpokládaného archeologického průzkumu, jelikož jsme v centru historického města, takže asi očekáváme, že tam archeologové budou mít nějaké nálezy, takže tam máme dostatečnou rezervu na to, aby tam mohli ten průzkum provést a my jsme následně to dílo mohli dokončit. Protože jsme v historickém centru, tak uvažujeme o realizaci provedení v kamenné dlažbě. Mělo by tam vzniknout dostatečné množství parkovacích míst pro obyvatele domů a zároveň dlážděný prostor před špejcharem,“ uvedl místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

V rámci příprav se diskutovalo také možné propojení prostoru s Klášterními zahradami. 

„Tam se s propojením neuvažuje, ale v letošním roce by mělo dojít k otevření prohlídkové trasy historických krovů ve špejcharu. Samozřejmě v rámci stavby bude přístup omezen, ale budeme se zhotovitelem bavit tak, aby byla ta omezení co nejmenší,“ dodal Pagáč. 

Ve vnitrobloku došlo na konci roku 2021 k odstranění zděného objektu s garážemi. Ve vnitrobloku jsou kromě zeleně plánovány také čtyři desítky parkovacích míst. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy