Cheb: Ve městě se konalo Pestré kulturní jaro 2017

Projekt, který zapojuje 36 českých a bavorských partnerských škol, je finančně podporován Česko-německým fondem budoucnosti.

dezinfekce

Dne 28. 4. 2017 se v areálu Krajinné výstavy pod Chebským hradem sešlo několik českých a německých škol, aby v rámci společného projektu „Pestré kulturní jaro 2017“ děti rozvěsily pestrobarevné stuhy v národních barvách obou republik na kmeny vytypovaných stromů.

Tím vznikly dočasné pestrobarevné značky na veřejných místech, které upozorňují na Kulturní jaro. Třepetající se barevné stuhy na větvích stromů připomínají kolemjdoucím živost česko-německých vztahů. Žáci se v rámci přípravy ve školách zabývali dobovým historickým pozadím a obsahem Česko-německé deklarace. Ta v letošním roce oslaví 20. výročí podpisu mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo. Tímto byl deklarován základ vztahů mezi těmito sousedními státy.

V kulturním programu vystoupili zástupci jednotlivých škol jak z české, tak německé strany. Za město Cheb přišel akci podpořit místostarosta Zdeněk Hrkal, který jako pedagog má ke vztahům obou zemí velmi blízko.

Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy