Cheb: V průmyslovém parku byl slavnostně otevřen závod společnosti Deufol

Společnosti Deufol je jedním ze světových lídrů v oblasti výroby průmyslových obalů. V Chebu zaměstná sto lidí.

dezinfekce

V chebském průmyslovém parku byl dnes slavnostně otevřen závod na výrobu dřevěných přepravních obalů německé společnosti Deufol. Zkušební výroba zde začala již v únoru, zahájení plného provozu se zhruba stovkou pracovníků je pak plánováno na listopad. Do budoucna se přitom počítá s dalším rozšířením.

„Čtyřicet procent pozemku, který zde máme, je ještě volných. Ve finální fázi by v chebském provozu mohlo pracovat přibližně 150 lidí,“ uvedl finanční manažer společnosti Deufol Česká republika Zdeněk Durna.

Chebský provoz je prvním závodem Deufolu nové generace, kde se používají výrobní a zásobovací procesy známé hlavně z automobilového průmyslu. Díky tomu je v oboru výroby dřevěných obalů jedním z nejmodernějších na světě. Poloautomatizovaná výroba zde umožní zpracovat asi 17 tisíc tun dřeva ročně. Chebský závod má mít roční obrat kolem 14 milionů eur.

„Mám radost z toho, že do průmyslového parku přišla firma, která dává práci lidem z regionu a která bude odvádět nemalé prostředky do městského rozpočtu. Jsem rád, že Cheb je natolik atraktivním městem, aby přilákal tak významnou firmu a přiměl ji zde dlouhodobě podnikat. Neodpustím si ale jednu osobní poznámku. Někdy mám pocit, že některé firmy z průmyslového parku podnikají spíše u Chebu než v Chebu, že se nedostatečně podílejí na životě města. Chtěl bych proto vedení společnosti Deufol požádat, aby sponzorovali zdejší sportovní kluby a kulturní akce, aby se postarali o sociální záležitosti. Navažte, prosím, kontakty s našimi kulturními zařízeními či školami. Pak budeme dobrými sousedy, kteří si navzájem pomáhají,“ řekl v krátkém proslovu při slavnostním otevření závodu starosta Chebu Antonín Jalovec.

Společnost Deufol je jedním ze světových lídrů v oblasti výroby průmyslových obalů a souvisejících služeb.

„V současné době máme 93 závodů po celém světě, ve kterých pracují přibližně tři tisícovky zaměstnanců,“ dodal generální ředitel společnosti Deufol Dennis Hübner.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy